Ontwikkelaars van Trein en Schiphol app introduceren Tab

Geplaatst op maandag 24 september 2012
Sep
24


Vandaag is er in de App Store een Nederlandse app verschenen die het eenvoudig maakt om kleine geldleningen tussen personen bij te houden. De applicatie, die Tab heet, zorgt ervoor dat je gemakkelijk en interactief kunt bijhouden wat je aan een ander hebt geleend. 

De app neemt onduidelijkheid weg die nu vaak ontstaat rondom het bijhouden van kleine leningen. Met Tab kun je eenvoudig, snel en duidelijk een lening toevoegen, die meteen wordt bevestigd door beide gebruikers. Je kunt een omschrijving en indien gewenst een foto en locatie toevoegen, zodat voor iedereen duidelijk is welke transactie er bedoeld wordt. De eenvoud, het gebruiksgemak en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste eigenschappen van de applicatie.

De functionaliteit van de app komt er op neer dat gebruikers onderling kunnen bijhouden wat ze van elkaar lenen. Door middel van push-berichten kunnen vrienden elkaar op de hoogte stellen van een nieuwe lening en deze vervolgens accepteren of weigeren. In de app worden daarna de leningen per contactpersoon gepresenteerd in een onderling overzicht. Het totaalsaldo van de leningen kan eenvoudig worden weergegeven, waardoor gebruikers kunnen zorgen dat ze goed met elkaar in evenwicht blijven. 

Tab is bedacht door de broers Maarten en Edward Poot, beiden studenten Economie. Zij hebben het idee van Tab uitgewerkt en vervolgens ontwikkeld in samenwerking met Dennis Stevense, die eerder de populaire Trein App uitbracht. Trein laat gebruikers actuele reisinformatie opvragen en was de eerste app in zijn soort. Deze app is meerdere malen verkozen tot beste en meest nuttige app.

Edward Poot kwam eerder met de populaire Schiphol app. Deze werd ruim een jaar eerder uitgebracht dan de officiële Schiphol app en is volgens velen nog steeds een stuk gebruiksvriendelijker en intuïtiever dan de app van de luchthaven zelf.

Maarten Poot won in december 2009 de hoofdprijs in de zogenaamde “Creative Challenge”. Deze wedstrijd, uitgeschreven door KLM, Schiphol en Hyves, had als doel om jongeren uit te dagen om creatieve en innovatieve luchtvaart ideeën te bedenken. Zijn idee om e-readers, een soort voorlopers van tablets, aan boord te gebruiken in plaats van papieren kranten en tijdschriften, werd vanwege de uitvoerbaarheid, klantbeleving en duurzaamheid bekroond als winnend idee.

De oprichters verwachten dat veel gebruikers het gebruiksgemak van de applicatie zullen inzien, vooral ook omdat Tab gratis is en zonder reclame wordt geïntroduceerd. “Het mooiste zou natuurlijk zijn wanneer mensen binnenkort zeggen: “Zet het maar op mijn Tab”, als ze bijvoorbeeld net een bioscoopkaartje hebben voorgeschoten”, aldus Maarten Poot. “Misschien lijkt Tab op het eerste gezicht een simpele huishoud-app, het heeft echter een ongekende kracht doordat gebruikers elkaar kunnen uitnodigen via het gebruik van de applicatie. Tab is interactief door middel van push-notificaties en de gebruikersgroep zal door de uitnodigingen van de gebruikers groter en groter worden.” De applicatie is nu te downloaden in de App Store en zal binnenkort ook voor Android verschijnen.


Voor meer informatie zie TabApp.com of PressDoc.

Meer nieuws

- Nieuwe editie Schiphol App gelanceerd
- Schiphol App krijgt ondersteuning voor Apple Watch
- Evolutionhost brengt nieuwe editie Schiphol App uit

Global switch - Dell - CentOS - Foundry Networks - iDeal