Evolutionhost brengt nieuwe editie Schiphol App uit

Geplaatst op zaterdag 8 juni 2013
Jun
08


Sinds vandaag heeft de officiële Schiphol app een nieuwe gratis concurrent. Edward Poot (21) bracht drie jaar geleden al zijn eigen Schiphol app uit. Hij deed dit ruim een jaar eerder dan de luchthaven zelf, die vervolgens met een gratis app kwam om vluchtinformatie op te zoeken.

De gratis app van de luchthaven maakte het lastiger om te concurreren. De populariteit van de onofficiële app bleef echter altijd groot. iCreate Magazine schreef in 2010 over de onofficiële app: “Het programma blinkt uit in gebruiksgemak, eenvoud, duidelijkheid en heeft een bijzonder aantrekkelijke presentatie. Het programma is een echte uitkomst voor mensen die vaak via Schiphol vliegen." De betaalde app van de jonge internetondernemer bleef daarom goed verkopen en is inmiddels al tienduizenden keren gedownload.

De onofficiële app heeft nu echter een upgrade gekregen, waardoor iedereen hem ook gratis kan gebruiken om twee vluchten per maand te volgen. Edward Poot denkt gebruikers aan zich te kunnen binden, omdat ze nu de mogelijkheid hebben om zowel zijn app als die van de luchthaven gratis te proberen.

Er zit nog steeds een groot verschil in gebruiksgemak, vormgeving en functionaliteit, waardoor de strijd om de informatiezoekende reiziger vlak voor het vakantieseizoen kan gaan losbarsten. De kracht van de applicaties zit hem in de notificaties, die de gebruiker informeren over vertragingen, de bagageband en bijvoorbeeld gatewijzigingen. Volgens Edward Poot speelt zijn applicatie met eenvoudige en accurate notificaties goed in op de behoefte van de reiziger. Nieuw in deze editie zijn de vermelding van bagagetijden, start- en landingsbanen. Ook die informatie wordt bij wijziging direct doorgegeven aan de gebruiker. Schiphol heeft in haar eigen app juist veel informatie toegevoegd omtrent parkeren, tax-free aankopen en overige faciliteiten.

De tijd zal uitwijzen welke app door de reiziger omarmt wordt, in ieder geval gaat Edward Poot vol vertrouwen de strijd aan: “Een klein team kan veel sneller inspelen op digitale ontwikkelingen. Voor een groot bedrijf als Schiphol is het lastig om te schakelen met een extern bureau bij de ontwikkeling van een app. Ik verwacht daarom dat veel reizigers mijn betrouwbare en gebruiksvriendelijke app zullen verkiezen boven die van Schiphol zelf!”

Downloadlink: App Store
Website: SchipholApp.nl

Meer nieuws

- Nieuwe editie Schiphol App gelanceerd
- Schiphol App krijgt ondersteuning voor Apple Watch
- Ontwikkelaars van Trein en Schiphol app introduceren Tab

Global switch - Dell - CentOS - Foundry Networks - iDeal